Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

 

Uporaba općih uvjeta

Ove odredbe i uvjeti definiraju uvjete korištenja i kupnje  putem online trgovine „malisani.com.hr“ (skrećeno: "Mališani"), koji je dostupan na poveznici  http://www.malisani.com.hr (u daljnjem tekstu: 'Web stranica') kojom upravlja tvrtka Molarem j.d.o.o. (U daljnjem tekstu: web shop, Mališani ili prodavatelj).

Ovi opći uvjeti primjenjuju se na cijelu web stranicu, sve njene dijelove i podstranice. Korištenjem web stranice prihvaćate sve odredbe ovih uvjeta među kojima su sve veze i njihovi sastavni dijelovi. Uvjeti su podložni  zakonskim uvjetima i međunarodnim smjernicama za e-poslovanje.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Molarem j.d.o.o. ili partneri kojima se ustupa korištenje platforme, putem online trgovine "Mališani".

Informacije o prodavatelju/posredniku u trgovini i izvršitelju usluga

Prodavatelj: Molarem j.d.o.o
Sjedište prodavatelja: Starčevićeva 12, 40314 Selnica
OIB:95965414274

Kontakt podaci:

E-mail: molarem.tk@gmail.com
Web stranica: www.malisani.com.hr
Mob.: 0992514006
RBA IBAN: HR0424840081106819650

ZABA IBAN: HR5123600001102536275

 

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu.

Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

             

             

 

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Cijene

Sve cijene na ovim stranicama izražene su u kunama (kn) i uključuju 25% PDV-a, osim za posebne skupine proizvoda za koje se obračunava snižena stopa PDV-a. Sve cijene prikazane na web stranici mogu biti promijenjene bez prethodne najave.

Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Razredi dostavnih troškova navedeni su niže. 

Za neke kategorije proizvoda vrijede popusti na plaćanje gotovinom kod preuzimanja (pouzeće) ili općom uplatnicom/internet bankarstvom što je i navedeno uz redovnu cijenu. Popusti na određene vrste plaćanja ne obvezuju prodavatelja da ih primjenjuje na sve proizvode nego samo na istaknute.

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na TR bilo kartičnim plaćanjem.

Za nepreuzete, neplaćene pošiljke i narudžbe po akcijskim cijenama ponovno slanje odnosno isporuka nije moguća po istim cijenama.

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kada prodavatelj zaprimi narudžbu i potvrdi kupnju na način da pošalje e-mail na adresu kupca. Od tog trenutka, sve cijene i ostali uvjeti obvezujući su i za davatelja i za kupca.

Ovi opći uvjeti sastavni su dio ugovora.

 

Elektornska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem Mališani shopa (malisani.com.hr) prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.


Poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa. 


Narudžbe

Molarem j.d.o.o. također može odbiti ugovor u slučaju da se utvrdi da u takvim uvjetima ne može biti izveden. Prethodno će kupac o tome biti obaviješten uz navedene razloge odbacivanja ugovora, naravno, ako je to moguće.

Narudžba se smatra zaprimljenom:

•U slučaju plaćanja kreditnom karticom - u trenutku kada www.malisani.com.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe

•U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem - u trenutku kada www.malisani.com.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu prodavatelj će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.


Otkazivanje narudžbe

Narudžbe primljene putem online trgovine www.malisani.com.hr kupac može otkazati bez dodatnih troškova sve do primanja e-maila s potvrdom o slanju robe preko online trgovine www.malisani.com.hr.

Obavijest o otkazivanju moguća je samo putem e-maila: info@malisani.com.hr  molarem.tk@gmail.com  U e-mail poruci je obavezno navesti slijedeće informacije:

- naslov poruke: Prekid ugovora

- sadržaj poruke: a) naziv kupca, b) adresa kupca, c) broj narudžbe

Pravo na jednostrani raskid ugovora i vraćanje robe

Kupac može odustati od ugovora u roku od 14 dana nakon primitka naručene robe bez obveze navođenja razloga za svoju odluku prema Zakonu o zaštiti potrošaća, čl.72., stavak 1.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac za raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Smatra se pravodobnim ako je pošiljka isporučena na vrijeme. Povratak naručenog proizvoda u roku od 14 radnih dana od primitka smatra se kao otkazivanje ugovora. Jedini trošak kupca u vezi otkazivanja ugovora su izravni troškovi povrata robe. Ista se mora vratiti u tvrtku najkasnije sedam (7) dana od dana obavijesti o povlačenju. Ako kupac odustane od ugovora, poduzeće mora vratiti sav uplaćen novac. Poduzeće mora izvršiti isplatu što je prije moguće, ali ne kasnije od 30 dana nakon primitka obavijesti o otkazu ugovora.

O namjeri vraćanja robe prodavatelj se obavještava u roku od 14 dana od dana primitka robe putem pošte (Molarem j.d.o.o, Starčevićeva 12, 40314 Selnica) ili kontakt e-mailom: info@malisani.com.hr ili molarem.tk@gmail.com .

Potrošač vraća proizvod preporučenom poštom, zajedno s računom u roku od 7 dana od dana obavijesti o povlačenju na adresu prodavatelja: Molarem j.d.o.o., Starčevićeva 12, 40314 Selnica.

Svi troškovi vezani uz povrat robe plaća kupac. Kupac bi trebao vratiti proizvod neoštećen, u istoj količini i u izvornom neoštećenom pakiranju. Nismo odgovorni za trošak koji je nastao izvan općih uvjeta ugovora.

Pošiljka s otkupninom ili troškom poštarine neće biti prihvaćena.

 

Materijani nedostaci proizvoda

Prodavatelj  odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Prodavatelju jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

 

Prijenos vlasništva i obaveze kupca

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Prodavatelj nije odgovoran u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Prodavatelj nije odgovorna ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ukoliko angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.

Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate angažiranu dostavnu službu i provjerite, prema broju pošiljke koji ste dobili u obavijesti o slanju pošiljke, gdje je pošiljka.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Terra organica ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu putem Terra Organica Web Shopa, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

 

Plaćanja

Prodavatelj ispostavlja račun na trajnom mediju (printani račun ili kao e-mail privitak) sa specifikacijom troškova i obavještava korisnika o mogućnosti odustajanja od kupnje i o načinu na koji kupac može vratiti proizvod. Način plaćanja korisnik odabire tijekom postupka nabave.

Korisnik može robu naručenu preko online trgovine  www.malisani.com.hr platiti na sljedeće načine:

- Pouzećem- prilikom preuzimanja robe

- Uplatom na račun (predračun): Proizvode možete platiti putem bilo kojeg online bankarstva ili putem uplatnice u banci ili pošti. Nakon zaprimljene narudžbe primit ćete e-mail na Vašu adresu zajedno sa svim potrebnim informacijama oko plaćanja ili prijenosa.

- Kreditnim i debitnim karticama (American Express, Visa, MasterCard, Maestro, Discover i Diners)

Rok isporuke

Rok isporuke je definiran za svaki proizvod posebno te se prilikom narudžbe kupcu daje datum slanja proizvoda sa skladišta, dostava je 1-2 radna dana nakon slanja

Rokovi dostave su 2-7 dana za većinu proizvoda, a za određene vrste proizvoda 2-4 tjedna o čemu je kupac pravovremeno obaviješten.

Rok isporuke ne može biti duži od 45 dana od dana narudžbe.

Dostava

On-line trgovina www.malisani.com.hr nastoji na najbrži mogući način isporučiti naručenu robu. Prilikom narudžbe bit ćete obaviješteni o datumu slanja sa skladišta.

 Dostava se izvršava na adresu kupca ostavljenu kod kupnje proizvoda 1-2 radna danadana slanja proizvoda. Za točnost adrese odgovara kupac, a isporuku robe kurirska služba.

Troškovi dostave:

za narudžbe od 0 do 650 kuna dostava je 25 kuna.

za narudžbe od 651 kuna dostava je BESPLATNA

Valjanost ponude

Prilikom kupnje važeće su cijene koje su vrijedile u trenutku potvrđivanja narudžbe. Sve cijene uključuju PDV. Cijene u online trgovini prodavatelj može mijenjati bez prethodne najave.

Sve informacije objavljene na web stranici su okvirne (npr. opisi proizvoda, specifikacije, fotografije i sl.). Slike mogu biti simbolične i ne odražavaju uvijek u potpunosti stvarne činjenice. Zadržavamo pravo na manje izmjene u opisu proizvoda bez obveze prethodnog obavještavanja korisnika.

Cijene u ponudi vrijede za 3 dana.

Sigurnost

Prodavatelj pruža sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost Vaše kupnje. Sigurna kupnja jamči poštivanje svih važećih zakonskih propisa i preporuka iz hrvatskih i međunarodnih udruga potrošača.

Zaštita osobnih podataka

Obavezujemo se da će skup osobnih podataka prikupljenih putem web www.malisani.com.hr  u potpunosti ostati pohranjen, zaštićen i obrađen sa strane tvrtke Molarem j.d.o.o. Prodavatelj koristi osobne podatke isključivo za potrebe ispunjavanja ugovora i druge potrebne komunikacije.

Suglasnošću za pohranu, obradu i prenošenje osobnih podataka, sudjelovanjem u nagradnoj igri ili pri pretplati na newsletter, korisnik omogućuje tvrtki Molarem j.d.o.o. obradu i pohranjivanje osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Uz suglasnost korisnika, tvrtki  Molarem j.d.o.o. dozvoljeno je da kao administrator baze podataka obrađuje osobne podatke prikupljene za potrebe uzimanja uzoraka, istraživanja i statističke obrade podataka za otkrivanje korištenja usluga, aproksimaciju ponude i informacija o ponudi, novosti i posebnih ponuda, za slanje e-vijesti i drugog propagandnog materijala te informiranje korisnika usluga online trgovine www.malisani.com.hr i Molarem j.d.o.o.. Prikupljeni podaci neće biti dostupni trećim osobama.

Pisani prigovor potrošaća

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor tvrtci Molarem j.d.o.o. Prodavatelj Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte na adresu: Molarem j.d.o.o., Starčevićeva 12, 40314 Selnica ili putem maila: info@malisani.com.hr ili molarem.tk@gmail.com

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Molarem j.d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Arhiva ugovora

Ugovor između kupca i prodavatelja u elektroničkom obliku arhivira se u sjedištu tvrtke Molarem j.d.o.o.,Starčevićeva 12, 40314 Selnica. Kupac može dobiti kopiju ugovora koju zahtjeva putem e-maila: molarem.tk@gmail.com .

Napomena

Opći uvjeti i sve ostale informacije tvrtka Molarem j.d.o.o. može promijeniti bez prethodne najave

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu kupovine Kupaca Internet stranice malisani.com.hr odnosno u procesu obavještavanja Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice malisani.com.hr. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja malisani.com.hr.

Molarem j.d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice malisani.com.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU (GDPR). Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Molarem j.d.o.o. Selnica, Starčevićeva 12 (u daljnjem tekstu Molarem) obrađuje osobne podatke.  

Upućuju se Kupci Internet stranice malisani.com.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama malisani.com.hr (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Molarem j.d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.  

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu voditelj.molarem@gmail.com   
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom kod prihvaćanja uvjeta pri procesu kupovine ili pretplatom na newslleter, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.  

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Molarem j.d.o.o. putem Internet stranice malisani.com.hr?  

Prilikom kupovine na stranici malisani.com.hr Molarem j.d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj.   

Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama malisani.com.hr Internet stranice, Molarem j.d.o.o. će od  budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: ime (opcionalno) i e-mail adresu.   

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.  

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu malisani.com.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. 


U koju svrhu Molarem j.d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke?  

Molarem j.d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice malisani.com.hr u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici malisani.com.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.


Molarem j.d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.  

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti malisani.com.hr Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice malisani.com.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina. 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?  

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici malisani.com.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.


Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici eKupi te potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka voditelj.molarem@gmail.com 

S kojim primateljima Molarem j.d.o.o. dijeli osobne podatke?  

Molarem j.d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. 
Molarem j.d.o.o. će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:  
1. Pružateljima usluga distribucije robe (kurirska služba GLS) s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.  
 3. Prema zakonskoj osnovi osobni podaci se koriste za izradu računa za isporučenu robu ili izvršene usluge te u pojedinim slučajevima za izradu popratne dokumentacije (otpremnica) ili izradu ponude te slično. Računi s osobnim podacima se prosljeđuju u knjigovodstveni servis gdje se čuvaju po zakonskoj osnovi.   
4. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada eKupi koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Molarem j.d.o.o. u trenutku plaćanja na Internet stranici malisani.com.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10. , pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera eKupi i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.    

Molarem j.d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. Osobni podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen osim kod opcije „Kupi odmah“. 
 Opcija „Kupi odmah“ je opcija u kojoj Kupac daje posebnu privolu „klikom“ na posebno označeno polje „Zapamti moje podatke“ čime pristaje na aktiviranje ove opcije koja mu omogućava da ne unosi prilikom svake kupnje svoje podatke već to uz njegovu privolu radi sustav Corvus INFO d.o.o. Kupac u svakom trenutku ima mogućnost obrisati pohranjene podatke u ovoj opciji „Kupi odmah“ jednostavnim klikom na ikonu „Bin“ pored kriptiranog broja kartice na stranici Plaćanja, nakon čega će spremljeni podaci biti izbrisani od strane Corvus INFO d.o.o. te će Kupac prilikom sljedeće kupnje ponovno unositi podatke samostalno.  

Molarem j.d.o.o. obavještava Kupca vezano uz gornju privolu na „Kupi odmah“ da Corvus INFO d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Ekupi d.o.o. stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.   
malisani.com.hr Internet stranica omogućava kupcima plaćanje putem Corvus Wallet-a. Corvus Wallet je zaseban servis za plaćanje i pohranu kartičnih podataka u vlasništvu Corvus INFO d.o.o. 
Kako bi kupac mogao koristiti ovu uslugu, mora se registrirati u procesu kupovine ili biti prethodno registriran na servis Corvus Wallet. 
Molarem j.d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica putem Corvus Wallet-a. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka vezanih za Corvus Wallet od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. 

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni  

Molarem j.d.o.o. pohranjuje osobne podatke Kupaca Internet stranice malisani.com.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je kupovina i šest mjeseci nakon završetka kupovine u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Pristup i ispravak osobnim podacima  

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima  te može zatražiti i dobiti od Molarem j.d.o.o. cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: voditelj.molarem@gmail.com. 

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)  

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka voditelj.molarem@gmail.com  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Molarem j.d.o.o ili  stranice malisani.com.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka voditelj.molarem@gmail.com u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu. 

Pravo na prigovor  

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka voditelj.molarem@gmail.com Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka. 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka  

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Molarem j.d.o.o./malisani.com.hr odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka Molarem j.d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Molarem j.d.o.o. provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice malisani.com.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Molarem j.d.o.o. se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka. 

Prikupljeni podaci su spremljeni u elektroničkom obliku u sustavu pružatelja usluge Marker d.o.o. čiji sustav koristi tvrtka Molarem j.d.o.o. za funkcioniranje i administriranje stranice malisani.com.hr

Izmjena Izjave o privatnosti  

Ovu Izjavu o privatnosti, Molarem j.d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na malisani.com.hr Internet stranici. Zato Molarem j.d.o.o. poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu malisani.com.hr     Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici malisani.com.hr    Nastavak uporabe Internetske stranice malisani.com.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti. 

Pravila o postupanju s „kolačićima“  

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na malisani.com.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica malisani.com.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe. 
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.  
Kolačići se mogu klasificirati kao:  
Privremeni kolačići (Session cookies)  - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) -  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka.
Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane malisani.com.hr, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe. 
Koje su Vam opcije dostupne?  
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate. 
 Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na malisani.com.hr Internet stranici. 

Popis servisa kojima se prosljeđuju Vaši osobni podaci radi izvršenja naručene usluge ili isporuke naručenog proizvoda:

1. GLS – kurirska služba - https://gls-group.eu/HR/hr/zastita-osobnih

2. solo.com.hr – program za  izradu računa - https://solo.com.hr/sigurnost-i-privatnost

3. knjigovodstveni servis

4. Marker d.o.o. – CMS sustav i održavanje stranice

5. Google Analytics, remarketing, dijeljenje objava