Početna Blog Potpuni vodič za kupnju poklona za djecu do 12 godina

Potpuni vodič za kupnju poklona za djecu do 12 godina

Datum objave: 04. prosinac 2018.

Svake godine u ovo doba riječ poklon najčešće se čuje iz malih i velikih usta. Za nas velike je lako. Najčešće sami sebi pronađemo što nam treba pa to nekome došapnemo i dobijemo upravo ono što smo htjeli. No, s našim vrckavim mališanima malo je drukčija stvar.

Sve što oni očekuju u čizmici ili ispod bora je iznenađenje, a dva najpopularniji Djedice u prosincu često ne znaju što pokloniti. Ok, ponekad pomognu pisma, no u njima se najčešće nađu preskupi pokloni ili oni koje je teško nabaviti. Kamo sreće da u pismu piše “Želim da moja obitelj bude sretna!”.

Mame i tate uvijek imaju najveći problem jer smatraju da njihovi klinci imaju previše igračaka. Bake i dede ne traže dugo i uvijek poklanjaju papuče, pidžame ili čarape. To jesu korisni darovi, no djeci nisu baš zanimljivi. A stričevi i tete? Oni uvijek žele oduševiti s poklonom i nabave nešto veliko i skupo, a mališanima igračke često dosade i brzo nađu novu zanimaciju.

Da bi se lakše snašli, mi smo stali između roditelja, djedova, baka, teta i stričeva i napravili popis darova u kojima ima korisnih, malih, velikih, ali nadasve zabavnih poklona za kojima će mališani poludjeti. I sigurno im neće dosaditi .

Koliko godina ima vaš mališan?

Najbolji pokloni za bebe i djecu do 12 mjeseci
Najbolji pokloni za djecu od dvije godine
Najbolji pokloni za djecu od tri godine
Najbolji pokloni za djecu od četiri godine
Najbolji pokloni za djecu od pet godina
Najbolji pokloni za djecu od šest godina
Najbolji pokloni za djecu od sedam do 12 godina

1. Najbolji pokloni za bebe i djecu do 12 mjeseci

Što pokloniti bebi koja slavi svoj prvi Božić, a ne zna još ni izreći, a kamoli napisati svoju božićnu želju? Bebe možda ne znaju što slavimo, ali osjećaju da je ovo posebno vrijeme u godini. Vide lampice, slušaju pjesmice i osjećaju radost obitelji.

Mekana dekica My Pet Blankie

Svako dijete tijekom života zavoli neku dekicu ili prekrivač koji uvijek mora biti negdje uz njih, posebno prije spavanja. My Pet Blankie istovremeno služi kao topli prekrivač, mekani medvjedić i jastuk na kojem se dijete može maziti u bilo kojem trenutku.

Blankie dekica izrađena je od materijala koji sprečavaju nakupljanje alergena i grinja jer je uvijek u kontaktu s kožom djeteta. Izvrsna je za dječake i djevojčice, može se prati u perilici rublja i sušiti u sušilici.

3u1 ljubimac - Blankie

Mekana dekica My Pet Blankie

Nosiljka za bebe

Da bi beba doživjela pravu čar Božića, možete ju prošetati adventskim sajmom ili provesti pola sata s njome na snijegu. Uz nosiljku beba razvija emocije, osjećaj bliskosti, podršku, pripadanje i naravno - ljubav.

Najvažnije da je nosiljka udobna i prilagođena bebinoj građi i veličini. Nosiljka Dolce preporučuje se za nošenje djeteta do tri godine starosti, a možete birati između tri različite boje: crvena, crna i bež. Nosiva je s obje strane - prednje i stražnje, a svaki od položaja osigurava ergonomski ispravan položaj za mališane i roditelje.

Nosiljka za bebe Dolce - razne bojeNosiljka za bebe Dolce - razne boje

Nosiljka za bebe

2. Najbolji pokloni za djecu do dvije godine

Nakon što navrše godinu dana, mališanima Božić više novi događaj, no još uvijek nisu potpuno svjesni što darivanje znači, a odgovaraju im pokloni svih vrsta. Jednogodišnji mališani počinju hodati i od istraživača postaju vragolani koji jako dobro znaju što žele, a što ne. Možda to ne znaju do kraja izgovoriti, ali neke slogove već znaju.

Bugati auto na akumulator

Mališani su stalno u pokretu. Vole kad ih se gura pa će ovaj moderan Bugati auto na daljinski upravljač biti pun pogodak. Crvene je boje (najdraža boja svih mališana) i izrađen je od ekološki prihvatljivih materijala.

A dodatna oprema?

  • Audio MP3
  • Pojas
  • LED svjetla te osvijetljena ploča,
  • Kromirane felge

Svaki bi ga tata poželio u malo većim dimenzijama, zar ne? 

Licencirani Bugati Lavazza crveni - auto na akumulator

Bugati auto na akumulator

Kraljevska fotelja Mickey Mouse

Dječja fotelja predmet je koji se gotovo nikad ne baca već se prenosi s koljena na koljeno. Imate li i vi u svojem podrumu ili na tavanu svoju staru foteljicu? Možda je još uvijek koriste vaši mališani?

Ako bake i djedovi nisu sačuvali foteljicu za svoje unuke, uvijek postoji prilika da nabave novu. I to kraljevsku! Ova Mickey Mouse verzija nije samo popularnog uzorka već je zaista dugotrajna. Izrađena je od drva te je tapecirana platnom i pjenom. Baš poput prave velike fotelje.

Fotelja je dostupna u dvije različite mogućnosti - muški lik Mickey ili ženski - Minnie Mouse.

Kraljevska fotelja Miki MouseKraljevska fotelja Minnye Mouse

Kraljevska fotelja Mickey i Minnie Mouse

3. Najbolji poklon za djecu od tri godine

Trogodišnjaci su napredni - brzi, spretni i nepredvidivi. Počinju pronalaziti prijatelje i pozivati ih na igru. Izrađuju kućice, crtaju i obožavaju se pretvarati da su netko drugi. Kuhaju i peku kolače te izmišljaju priče i scenarije u svojoj glavi.

Farmerski set

Ako trogodišnjaka dovedete u trgovinu igračaka, definitivno neće odabrati dekicu ili plišanu igračku već nešto poput ovog seta s traktorom, kamionom i pripadajućim priključcima kojima će prekopati cijelo polje na podu dnevne sobe.

Farmerski set sadrži čak tri vozila s tri različita priključka koja jamče dugotrajnu zabavu za mališane.

Farmerski set

Farmerski set

Mickey Mouse stol i stolice

Dok su fotelje za mališane koji još ponekad u trčanju padnu na guzicu, stolice i stol su za one koji već sami znaju uredno sjediti, ali im je kuhinjski stol još malo previsok. Ovaj set poslužit će za igru kada vaši mališani pozovu prijatelje na igru i izvade svoj slikarski pribor.

Stol i stolice su čvrsti, izrađeni su od drva i lako se sastavljaju. Za dječake odaberite verziju s muškim likom, dok djevojčice svoje čajanke posluživati u verziji Minnie Mouse.

Miki Mouse stol i stolice

Mickey Mouse stol i stolice

4. Najbolji poklon za djecu od četiri godine

Djeca su s četiri godine već velika. Znaju koliko godina imaju i da je to već jako puno. Barem za njih. Imaju najdraže prijatelje i znaju kako je imati dečka i curu u vrtiću. Znaju da će postati vatrogasac ili veterinarka i imaju omiljene likove - Elsu i Jurića pa sve igračke moraju biti na tu temu.

Drvena kuća za lutke

Igra s kućicom za lutke zaista može trajati satima. Mališani smišljaju scenarije u kojima jako često oponašaju i svoje roditelje. To može biti zaista smiješno ako ih osluškujete na dovratniku. 

Kućica za lutke Melissa izrađena je od drveta i sastoji se od čak od pet soba na dva kata s potkrovljem. Uz potkrovlje se na najvišem katu nalazi i terasa, a kućica je oslikana iznutra i izvana.

U prizemlju se nalaze kupaonica i dnevna soba, dok se na prvi kat lutkice mogu penjati ružičastim stepenicama. Na prvom katu je kuhinja i blagovaonica u kojoj su stol i stolice. U potkrovlju je naravno spavaća soba s krevetom na kat koji ima čak i ljestve! 

Totalno zabavno!

Drvena kuća za lutke "Melissa" katnica sa 5 soba

Drvena kuća za lutke

Buggy auto na akumulator

Od zabavne igre izrađivanja snjegovića, grudanja i klizanja definitivno je zabavnija vožnja snježnim dvorištem u Buggyju - autu na akumulator. Ovo veliko moderno i uzbudljivo vozilo ima pogon na sva četiri kotača, kožna sjedala i naravno gumene kotače.

Vrata se otvaraju, a Buggy ima LED prednja i stražnja svjetla te osvijetljenu ploču, kao i trubu na upravljaču, ali i USB te microSD mogućnost slušanja MP3 glazbe. Felge su kromirane kao i završni detalji. Možete birati između crvene, plave i bijele boje.

Onda? Tko je za vožnju?

Buggy auto na akulumator - crveni - 4x4 pogon

Buggy auto na akumulator

5. Najbolji poklon za djecu od pet godina

Mališani s pet godina negdje su između predškolca i djeteta koje još uvijek voli vrijeme koje može kvalitetno provesti s najboljim prijateljima i najdražim igračkama.

Velika dvotračna traka za utrke s autima

Savršen poklon za svakog malog ljubitelja automobila. Svaki mališan sanja da bude vozač Formule jedan barem na jedan dan, a taj san možete ostvariti uz ovu traku za utrke. U ovaj ogromni set uključeno je čak 12 metara trake za utrku, dvije formule i punjač za baterije.

Velika dvotračna traka za utrke - 1157cm duljine

Velika dvotračna traka za utrke s autima

Tvrđava za pirate

U sobu ulaze strašni gusari na svojoj tvrđavi koja može ploviti morem. Čak bi i slavni Jack Sparrow želio biti kapetan ovog broda.

Set sadrži čak 365 dijelova među kojima su građevni blokovi, pločice, kockice za slaganje i lutkice u svojoj prikladnoj odjeći. Stvorite vlastitu kreaciju jer svi se elementi međusobno mogu kombinirati. Ova igra razvija maštu i kreativnost uz puno dobre zabave i smijeha.

Set kockica pakiran je u kutiju što ga čini idealnim poklonom.

Tvrđava – kockice za slaganje, 365 komada

Tvrđava za pirate

6. Najbolji poklon za djecu od šest godina

Šestogodišnjaci se pripremaju za školu. Već znaju zbrajati i napisati cijelu abecedu, a da im slova pritom više ne gledaju u krivu stranu. Zanimaju ih strani jezici i sve što ima veze s novim poglavljem života koje ih očekuje.

Ozbiljni su, a igračke ih baš previše i ne zanimaju. Više vole druženja i igre pretvaranja za koje im dobro dođe koji komad namještaja od kojeg mogu izgraditi neku utvrdu ili što god požele. Samo ponekad sjete se svoje omiljene igračke koju povremeno izvade iz kutije.

Mickey Mouse komoda

Pospremanje može biti fora uz Mickey Mouse komodu. Mališani mrze onu naredbu “pospremi sobu” ili “pospremi igračke”, no ova komoda sa šašavim likovima iz Mickey Mouse Clubhouse kolekcije nije kao ostali ormarići za pospremanje.

Sadrži kutije od najveće prema najmanjoj i u nju stane baš sve što se nađe na podu sobe jednog petogodišnjaka.

Mickey Mouse komoda

Mickey Mouse komoda

Ploča za pisanje

Nadahnite male umjetnike i njihove najslađe crteže uz ploču za pisanje koja na dnu sadrži i kutije za pohranu likovnog pribora i igračaka. Uzbudljiva ploča nudi dvostruku zabavu. S jedne strane je ploča za kredu, a s druge magnetska ploča sa slovima.

Odaberite između dvije verzije - Jurić ili Frozen.

Jurić ploča za pisanjeFrozen ploča za pisanje

Ploča za pisanje

7. Najbolji poklon za djecu od sedam do 12 godina

Kada Djed Božićnjak traži poklon za školarca, često je neodlučan. Kako bi rekli Smogovci “oni su mali, ali su veliki…”. Zapravo je to istina, mališani od 12 godina nisu više mališani. Više ne gledaju crtiće nego serije poput Lune, Violette i slično. Ne vole se igrati s igračkama već svoje vrijeme provode na mobitelima, u kinu ili kuglani.

Brinu o svom izgledu i polako počinju primjećivati druge. Uspoređuju se s vršnjacima i nadmeću tko će biti bolji. Za njih su mozgalice, karte ili pokoji komad odjeće i šminke.

3D puzzle Empire state

Jednu od najviših zgrada u povijesti možete iz New Yorka preseliti u vlastiti dom. Uz ovu trodimenzionalnu mozgalicu zabava traje minimalno dva sata, sve dok ne stvorite konstrukciju visoku gotovo 40 cm.

3D puzzle – Empire state

3D puzzle Empire state

Tepih Mliječna staza

Školsko doba je i vrijeme prvih zaljubljenosti ili čak ljubavi. Na ovom mekanom plavom tepihu izvezen je nježan natpis “I love you more than all the stars”, a svoje je ime dobio upravo po zvjezdicama.

Dostupan je u dvije različite veličine i tri različite boje te je idealan za ovu predtinejdžersku dob.

Dječji tepih MLIJEČNA STAZA - plavi - razne dimenzije

Tepih Mliječna staza

 

Klikni za više poklona